Grohe Red keukenkraan voor kokend water

Grohe Red keukenkraan voor kokend water

In navolging van andere fabrikanten, zoals Quooker, komt ook Grohe met een kokend-water-kraan, de Grohe Red. Met de Red keukenkraan geniet je binnen enkele seconden van een kop thee. Het kokende water is ook uitermate handig om het kookproces van bijvoorbeeld rijst of aardappelen snel op te starten.

Keukenkraan voor koud, warm én kokend water

Grohe Red keukenkraan

Grohe Red Mono en Duo

De elegante keukenkraan Grohe Red Mono is te gebruiken naast een reguliere keukenkraan. De tweede variant, de Grohe Red Duo, is één kraan waarmee de gebruiker zowel koud, warm als kokend water kan tappen. Voordeel van de Grohe Red duo is de ruimtebesparing op het werkblad.

Veilige kokend-water-kraan

Beide Grohe Red varianten zijn uitermate veilig; ze beschikken over een geïsoleerde uitloop waardoor de kraan zelf niet warmer wordt dan de gekozen mengwater temperatuur. Bovendien zijn de kranen voorzien van een gecertificeerde kinderbeveiliging.

De keuken is steeds meer een leefruimte geworden. En daarmee worden de eisen die mensen aan design stellen, steeds hoger. De keukenmengkraan is het minst dure maar tegelijkertijd het meest gebruikte apparaat in de keuken, tot wel 90 keer per dag! Met de technologie, die Grohe StarLight® noemt, blijft de Grohe Red keukenkraan na al dit gebruik prachtig blijft glanzen.

Een andere technologie, Grohe CoolTouch®, voorkomt dat de uitloop van de kraan door het kokende water te heet wordt. Voor de veiligheid is het kokend water alleen te gebruiken door middel van een trek-draai bedieningsgreep. Deze beweging kunnen kleine kinderen niet maken. De Grohe Red varianten zijn te gebruiken in combinatie met een boiler die dezelfde productnaam heeft. Voor deze boiler is alleen een koudwaterleiding in de keuken nodig. De boiler levert 6 liter water per minuut van 105 graden tot 15 liter van 50 graden per minuut.

Verkrijgbaarheid Grohe Red keukenkraan


Beide kranen zijn verkrijgbaar vanaf half oktober 2009 in de meeste keuken- en sanitairspeciaalzaken. De consumentenadviesprijs van Grohe Red Mono is € 999,- en de consumentenadviesprijs van Grohe Red Duo is € 1.395,-.

Voor meer informatie en voordelig online bestellen verwijzen we u naar Keukenmarkt Nederland. Deze website heeft veel goede klanten reviews en lage prijzen.