Missers in de keukeninrichting

Missers in de keukeninrichting

Een algemene top vijf

Volgens het internationale “Consumer Reports” zijn niet alle consumenten even oplettend in de ontwerpfase van de keuken. Missers gemaakt in het begin leiden vaak tot kopzorgen achteraf. Een algemene top vijf van veel voorkomende problemen.

Het niet optimaliseren van de opbergruimte

Het gaat niet alleen om de hoeveelheid opbergruimte, maar ook waar je het plaatst. Het niet efficiënt kunnen pakken of wegzetten van de keukenspullen zorgt snel voor oponthoud en irritatie. Zorg voor voldoende kastruimte voor glazen, borden en kommen boven de spoelbak en vaatwasser. Plaats de ovenschalen, braadsledes en bakplaten in de kast naast de oven. De pannen en kookpotten in een ruime kast onder of in de buurt van de kookplaat. Optimaliseer de lastige hoekruimtes door uitdraaiende rekken en neem lades met soepele maar stevige geleiders. En vergeet de goed georganiseerde opbergvakken in de lades niet.

Beperkte beweegruimte, te groot kookeiland

Een kookeiland of keukenblad moet niet te diep zijn, anders is het lastig schoon te maken. Zorg voor voldoende ruimte tussen het blad en de omgeving. Van de keuken wordt veel gebruik gemaakt, elkaar in de weg lopen vanwege beperkte ruimte is niet prettig en efficiënt. En let erop dat de kastdeuren open kunnen.

Ruime en georganiseerde keuken

Onvoldoende ventilatie

Het is lastig je kookkunsten vertonen in een ruimte waar je niet door de rook en dampen heen kunt kijken. Een goede afzuigkap is een must. Neem een kap die minstens even groot is als het kookoppervlak van de kookplaat. De luchtkwaliteit wordt enorm verbeterd en vieze geurtjes krijgen niet de kans om rond te hangen.

Verkeerde belichting

Zelfs de meest kleine kastjes zorgen voor schaduw op het werkblad. Verlichting direct boven het werkblad, geplaatst onder de wandkasten, is onmisbaar. Zorg voor bedrading en het plaatsen van heldere halogeen, tl- of led verlichting op plekken waar gesneden, gelezen of gegeten wordt.

Het afval vergeten

Een ordelijke en frisse keuken is gebaat bij een ruime en toegankelijke vuilcontainer, idealiter geplaatst in de onderkast van de spoelbak en naast de vaatwasser. Zo kan je eenvoudig het vuil van de borden en pannen schrapen.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan van cookies' om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten